VARMRÄTTER


12 december 1999

Italienska kalvrullader

 

4 pers.

Kalvrullader:

500-600 g kalvfilé

salt och vitpeppar

100 g leverpastej

1/2 dl finhackad rökt skinka

3 tsk konjak

1/2 tsk salvia

3 krm Fyra kryddor

Sås:

1/2 dl konjak

1 grönsaksbuljongtärning + 3 dl vatten

2 tsk kinesisk soja

1/2 dl portvin eller madeira

2 tsk arrowrot

1-2 matskedar smör

Tillbehör:

Pasta, till exempel gnocchi


 

 Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan. Putsa filéerna fria från fett och hinnor. Skär dem i tjocka skivor. Ställ bitarna på högkant och banka ut till små lövtunna schnitzlar.
 Mjukrör pastejen och och smaksätt den med skinka, konjak och kryddor. Klicka ut och fördela pastejen på köttskivorna. Rulla ihop och vik in kanterna; fäst ihop med tandpetare.
 Krydda rulladerna med salt och peppar och bryn dem väl runt om i smör. Späd med konjaken och buljongen samt smaksätt med sojan. Låt rulladerna brässera sakta under lock 2-3 minuter.
 Koka pastan. Ta upp rulladerna på en tallrik och täck med aluminiumfolie så att de håller värmen. Rör ut arrowrot i portvin/madeira och vispa ned redningen i buljongen under uppkok. Smaka av och sila såsen samt vispa i 1-2 msk kallt smör så blir såsen blank och fin.
  I Italien används alltid kalvfilé till denna rätt, men här kan det ibland vara svårt att få tag i (eller vara väldigt dyrt) och det går faktiskt bra att använda fläskfilé istället.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

Recept från

Kokbok