VARMRÄTTER


31 december 1999

Smördegsinbakad oxfilé i portionsbitar

 

8 pers.

8 bitar oxfilé ca: 100g styck
8 plattor, eller 2 färdigkavlad, smördeg

 

Duxellfyllning:

300 g färska finhackade champinjoner
250 g kokt skinka i små tärningar
1 dl finhackad gul lök
4 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor
2 st äggulor
2 msk Smör
Salt och nymalen vitpeppar

 

1. Bryn de sex bitarna 4-5 minuter, så att de får fin färg. Salta och peppra efter smak. Ta upp och låt svalna
2. Gör duxellfyllningen
3. Ställ in ugnen på 225° C.
4. Kavla ut smördegsplattorna.
5. Lägg en klick av fyllningen under och över oxfiléskivan Gör ett paket genom att vika ihop smördegen - vik först ihop två motstående sidor och sedan de andra två sidorna. Vänd på paketen och placera dem på en smord plåt.
6. Pensla paketen med vispat ägg. Sätt in plåten i ugnen. Grädda i 10 minuter eller tills smördegen fått fin färg.

Duxellfyllning:

1. Fräs löken och svampen i smöret. Låt all vätska koka in.
2. Tillsätt skinkan och tomatpurén och fräs ca 5 min.
3. Smaksätt med salt, peppar och vitlök.
4. Tag pannan från värmen, tillsätt äggulorna, blanda väl och låt massan kallna.

 

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

Recept från

Kokbok