VARMRÄTTER


Couscous med kött, squash och kikärtor

 

4 pers.

600 g benfritt nötkött; rostbiff, bog eller fransyska
olja
1 gul lök
2 morötter
1 squash
1 hackad chili
2 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja
2 tsk salt
3 krm cayennepeppar
2 dl hackad persilja
6 dl vatten
1 burk hela tomater
1 ask djupfrysta haricots verts

4-6 dl couscousgryn
4-6 dl buljong
½ tsk salt
2 msk smör
2 msk olja
1 burk kokta kikärtor(ca 350 g) eller 1 dl grovhackad mandel
1 dl russin, gärna ljusa

ev. matlagningsyoghurt

 

 Skär köttet i grytbitar. Skala löken och morötterna och skär dem i grova bitar.
 Skär squashen i grova bitar. Bryn kött och lök i olja med kryddor och persilja mot slutet. Tillsätt morötter, vatten och tomaterna. Låt grytan sjuda ca 45 minuter. När några minuter återstår tillsätts bönorna.
 Laga till couscous enligt förpackningen. Tillsätt kikärtor, russin, smör och olja. Blanda och låt allt bli hett. Smaka av grytan med salt och peppar. Lägg upp couscousblandningen på ett stort fat. Lägg kött och grönsaker ovanpå.
 Garnera med färska myntablad eller koriander och servera genast, gärna med matlagningsyoghurt.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept