VARMRÄTTER


Lammkotletter med vitlökskräm och rosmarinpotatis

 

 

Portioner: 8

16 dubbla lammkotletter
3 msk smör eller margarin
2 tsk salt
2 krm peppar

Kräm:
1 hel vitlök
1 msk olja
1 burk kesella (250 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl strimlad bladpersilja

Potatis:
16 st potatisar
1 bit rotselleri (200 g)
1/2 dl olivolja
4 kvistar rosmarin


 Börja med potatisen. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten eller skala den. Skär potatisen i klyftor.
 Skala och skär sellerin i bitar. Lägg rotfrukterna i en långpanna och ringla över oljan. Strö över salt och repade rosmarinblad. Tillaga mitt i ugnen i 225C, ca 30 min. Rör om några gånger under tillagningstiden.
 Skala vitlöksklyftorna. Rosta klyftorna i oljan i en stekpanna tills de fått fin färg. Mixa vitlöksklyftorna med mixerstav eller i en liten mixer. Tillsätt kesella och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan i krämen.
 Skär ett par snitt i kanten på varje kotlett. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs kotletterna i och får steka på hög värme ca 3 min per sida.
 Krydda med salt och peppar.
 Servera de nystekta kotletterna med rosmarinpotatis och vitlökskräm.

Att dricka till
 Viña Alberdi Reserva kostar 109 kronor. Artikelnumret är 6080.

2003-07-19

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept