VARMRÄTTER


Fransk festgryta

 

 

 

4 port


500 g nötkött av högrev, bog eller fransyska
150 g rimmat fläsk
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
3/4 dl konc äppeljuice
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
2 dl grädde
1-2 msk osötad senap
tsk dragon
salt, peppar
persilja


 Skär kött och fläsk i strimlor. Skala och skiva löken.
 Fräs fläsket, lök och vitlök i en gryta.
 Tillsätt äppeljuice, buljongtärning och vatten. Koka upp.
 Lägg i köttet. Koka upp och skumma.
 Rör i senap och grädde. Låt grytan sjuda ca 45 minuter. Smaka av med dragon, salt och peppar. Klipp över persilja. Servera med kokt potatis eller ris.

2003-10-25

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept