VARMRÄTTER


Cordon Bleu

 

 

Portioner: 4


4 st stora lövbiffar, ca 500 g
8 skivor ost
4 skivor skinka
Dijonsenap
salt och peppar
smör och olja

3 ägg
2 dl mjöl
2 dl ströbröd
salt och peppar


 Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta och peppra. Lägg två skivor ost och en skiva skinka och lite senap på ena kanten av lövbiffen. Vik ihop.
 Vispa ägget och lägg i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål, smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt. Stek gyllenbrunt i smör och olja ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn!
 Servera Cordon Bleu med potatismos och en sallad.

 

Tips:
 Du kan också smak- sätta moset med hackad persilja och lite riven vitlök.

2003-11-09

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept