VARMRÄTTER


Köttgryta kryddad med chilepeppar

 

 

Portioner: 4

400 gr nötkött, inre stek, fransyska
2 msk smör/margarin
1 msk vetemjöl
2 morötter
salt, dragon
1 msk chilepeppar
1 dl buljong (tärning)
1 dl rödvin
5-6 skivade schalottenlökar, eller vanlig gul lök


 Skär köttet i portionsbitar och bryn dem i matfettet vackert bruna runt om i en stekpanna.
 Lägg över i gryta. Pudra över mjölet och rör om. Ansa och skär morötterna i skivor och blanda ner dom i köttet. Krydda med salt, lite dragon och chilepepparen.
 Om du är rädd för alltför starkt kryddade rätter bör du ta det lite försiktigt med chilepepparen.
 Tillsätt rödvinet och buljongen och låt det hela sakta puttra tills köttet känns mört, ca 1 - 1 timme. En kvart innan grytan skall serveras tillsätter man löken som man först fräst i matfett en stund så att den mjuknat men inte blivit alltför hårt brynt.
 Om grytan verkar torr kan man späda med mera vin eller buljong efter smak.
 Servera med kokt potatis.

2003-12-20

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept