VARMRÄTTER


Skomakarlåda om hösten

 

 

 

 

4 portioner

 


4 skivor oxfilé eller biff ca 500g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor bacon
200 g färsk svamp
1 msk smör
2 msk persilja

Mos:
500 g potatis (av mjölig sort)
500 g rotselleri
1 purjolök
1 msk smör
2 1/2 dl varm mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar


 Skala och skiva potatis och selleri. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.
 Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smöret. Häll av potatisvattnet och mosa med en stöt direkt i kastrullen.
 Rör ner purjolöken och lite mjölk i taget. Krydda med salt och peppar. Rör moset luftigt.
 Dela svampen och fräs den i smör några minuter. Krydda med salt, peppar och persilja.
 Dela baconskivorna i halvor och stek dem knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.
 Krydda köttet med salt och peppar och stek det i smör ca 2 minuter på varje sida.
 Servera köttet på moset med svamp och bacon till.

2004-01-01

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept