VARMRÄTTER


Oxrullader med spansk fyllning

 

 

 

Portioner: 4


4 tunna skivor innanlår, ca 150 gram / styck
salt och peppar
50 g smör eller margarin

Fyllning:
2 lökar
1 sardellfilé
persilja
1 msk kapris
40 g bacon
1 ättiksgurka

Sås:
2,5 dl kokande buljong
2 msk mjöl
salt, peppar
4 msk gräddfil eller grädde
1 msk torrt vitt vin

1. Banka ut köttbitarna. Salta och peppra.
2. Hacka alla ingredienser till fyllningen och fördela på köttet. Köttskivorna rullas ihop och fästs med tandpetare. Stek dem i en gryta i cirka 10 minuter.
3. Tillsätt kokande buljong och låt dem puttra ca 45 minuter eller tills de känns möra. Ta upp rulladerna och lägg dem på ett varmt fat.
4. Sila stekskyn och red av den med mjölet som rörts i lite kallt vatten. Koka såsen cirka 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräddfil och vitt vin.
5. Häll såsen över rulladerna och servera med blomkål eller majsblandning och med kokt eller stekt potatis.

2004-03-13

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept