VARMRÄTTER


Tandoorilammkotletter med curry- och ingefärsmorötter

 

 

 

 

 

Portioner: 4-6


800 g-1 kg skurna lammkotletter

5 dl yoghurt
3 msk honung
1 tsk chilipulver
2 tsk gurkmeja
1/2 msk garam masala
2 rivna vitlöksklyftor
rivet skal från 1 citron
salt och peppar
olivolja

Curry- och ingefärsmorötter:
5 skalade morötter
2 dl vatten
1 msk olivolja
1 msk smör
2 msk riven ingefära
1 msk curry
2 finhackade schalottenlökar
1 dl färsk mynta
salt och peppar



 Blanda yoghurten, honungen, chilipulvret, gurkmejan, garam masalan, vitlöken, samt skalet från citronen. Lägg lammkotletterna i marinaden och låt dem marineras i minst fem timmar (gärna över natten).
 Lyft upp lammkotletterna och torka av dem med hushållspapper. Pensla dem sedan med lite olja och grilla dem i en het panna. Smaksätt med salt och peppar. Servera lammkotletterna med curry- och ingefärsmorötterna samt bröd eller ris.

Curry- och ingefärsmorötter:
 Skär morötterna i ca 2 cm tjocka bitar. Koka upp vattnet med olivoljan, smöret, ingefäran samt curryn och smaksätt med salt och peppar. Lägg i morötterna och låt dem koka under lock i två minuter. Häll av lite av spadet och blanda i myntan och schalottenlöken.

2004-05-29

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept