VARMRÄTTER


Fetagratinerade lammkotletter

 

 

Portioner: 4

8 dubbla lammkotletter
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
1 liten rödlök
150 g fetaost
2 msk matlagningsyoghurt
2 msk hackad timjan
1 krm peppar
1 krm salt


 Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar och lägg kotletterna på ett ugnssäkert fat. Skala och finhacka löken. Mixa fetaosten med matyoghurten med mixerstav eller i en liten matberedare. Rör i lök och timjan. Smaka av med salt och peppar. Klicka blandningen på kotletterna.
 Gratinera mitt i ugnen i 250°C, ca 5-10 min.
 Servera kotletterna med klyftpotatis och tomathalvor som fått steka med kotletterna i ugnen. Blanda gärna resten av matyoghurten med riven gurka och vitlök och servera med bröd och oliver medan kotletterna gratineras.

2004-09-11

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept