VARMRÄTTER


Mexikansk pepperoni- och salladsfylld burrito med guacamole

 

 

Portioner: 4

500 g biff eller lövbiff, skinkschnitzel eller kotlettfilé
1 msk soja
några milda pepperoni
salt och peppar
smör

Guacamole:
2 dl gräddfil
1 dl Crème fraiche
1-2 mogna avocados
1 msk saft av pressad citron
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar

4 tomater
1 gul lök
1 gul paprika
isbergsallad

8 tortillabröd


  Skölj tomaterna, paprikan och salladen. Skala löken och finhacka den. Skär tomater och paprika i bitar. Strimla salladen. Lägg upp grönsakerna i olika skålar. Skala och mosa avocadon. Blanda den med övriga ingredienser i guacamole.
  Smaka av med salt och peppar.
  Strimla köttet tunt. Om griskött används blanda det med soja i en skål. Dela pepperonin och ta bort kärnorna.
  Skär pepperonin i strimlor.
  Stek köttet gyllenbrunt i smör i en stekpanna.
  Tillsätt pepperonihacket. Salta och peppra.
  Värm tortillorna i 200° ugn ca 3 minuter.
  Duka nu fram allt, med tallrikar och servetter men lämna besticken i lådan.
  Denna rätt äter man med händerna.
  Lägg ett bröd på tallriken, sedan kött, grönsaker och till sist guacamole.

2004-09-26

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept