VARMRÄTTER


Pepparbiff

 

 

 

 

4 pers


C:a 500 g nötfilé eller ryggbiff
C:a 1 msk frystorkad grönpeppar eller grovstött svartpeppar
2-3 msk margarin eller smör
1/2 tsk salt
1 dl vatten + 1/2 köttbuljongtärning
1 dl vispgrädde
1 tsk äkta soja
1 msk osötad senap eller 1/2 tsk senapspulver


Skär filén i c:a 2 cm tjocka skivor, biffen i c:a 1 cm tjocka skivor. Platta ut köttskivorna något. Smula grönpepparn. Klappa in den eller svartpepparn på köttskivorna. Låt dem ligga och dra c:a 15 min.
Bryn fettet i en stekpanna. Stek skivorna c:a 2 min på varje sida. Vänd dem försiktigt så att pepparn sitter kvar. Salta.
Lägg upp biffarna på ett fat och håll dem varma. Späd i pannan med buljong och grädde. Tillsätt soja och senap och låt såsen koka upp. Smaka av och häll såsen över biffarna.

2004-12-05

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept