VARMRÄTTER


Chiligryta II

 

 

 

 

4 portioner


500 g högrev benfri i bitar
2-3 msk idealmjöl
2-3 dl buljong av tärning
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 paprikor av olika färg urkärnade och skivade
1 burk krossade tomater c:a 400 g
2 msk soja
1 tsk salt
1 lagerblad
1-2 tsk chilipeppar
1 burk vita bönor i tomatsås c:a 400 g
1 burk kidneybönor c:a 400 g
matfett till stekning


Häll mjölet i en bunke, lägg ner köttet och rör runt så att alla bitar mjölas. Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttet, lite åt gången och lägg över i en gryta.
Koka ur stekpannan med lite buljong mellan varje omgång och häll buljongen över köttet.
Fräs sedan lök, vitlök och blanda med köttet. Häll all buljong i grytan och låt köttet puttra c:a 45 minuter under lock. Tillsätt paprika, tomater, soja, salt och kryddor. Låt puttra under lock c:a 15 minuter. Rör ner bönorna och låt dem bli varma.
Servera med ris, bröd och något kryddgrönt, t ex koriander.

2004-12-12

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept