VARMRÄTTER


Marinerad biff med nudlar

 

 

Portioner: 4


500 g biff i bit
1 msk rapsolja

Marinad:
2 dl soja
2/3 dl mirin
2/3 dl limesaft
3 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 tsk sesamolja
ev 0.5 dl vatten

1 liten klyfta vitkål
1 morot
1 broccolistånd
1/2 zucchini
2 sticklökar
1 msk rapsolja
salt och peppar

4 portioner kokta nudlar


Bryn köttet runt om, låt det steka till en innertemperatur av 58 grader. Blanda samman lagen, häll i dubbla plastpåsar, lägg ned köttet och låt svalna. Tillsätt ev vatten om det behövs för att helt täcka köttet. Ställ in biffen i kylen. Låt den marinera minst 2 timmar, helst 6 timmar.
Strimla grönsakerna och fräs dem i rapsolja, vänd ned nudlarna och krydda med salt, peppar och lite av lagen som köttet marineras i.
Servera biffen kall i tunna skivor med de varma nudlarna.

2005-03-06

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept