VARMRÄTTER


Chiligryta
 
 
Portioner: 4

400 g lövbiff
2 rödlökar
2 vitlösklyftor
2 parikor i olika färger
smör
1 brk krossade tomater, ā 400 g
1 tsk sambal oelek
1 msk farinsocker
1 tsk salt
1 tsk hel torkad koriander
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
Skär köttet i tunna strimlor. Skala och strimla både röd- och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs först lök och paprikor i smör i en stor stekpanna och lägg över det i en gryta. Bryn köttet och lägg över det i grytan. Tillsätt tomatkross, sambal oelek, farinsocker, salt och stött koriander. Låt grytan koka under lock 5 min. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten. Rör ner det i grytan. Låt koka ca 3 min. Garnera gärna med färsk koriander.
Servera med ugnsstekt potatis i tjocka skivor, kall matlagningsyoghurt och gärna lime- eller citronklyftor.

måndag 23 maj 05

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept