VARMRÄTTER



Gorgonzolafilé

Portioner: 4

4 skivor oxfilé (ca 500 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor gorgonzola (ca 100 g)

Grönsaker:
2 purjolökar
100 g champinjoner
100 g sockerärter
50 g rökt serranoskinka
½ dl hackad persilja
2 dl vispgrädde

Bryn köttet i smör i en stekpanna så att det får färg. Salta och peppra.
Strimla purjolöken, skiva champinjonerna och snoppa sockerärterna. Hacka skinkan.
Lägg grönsaker, skinka och persilja i en ugnssäker form. Häll över grädden.
Sätt ugnen på 225°C. Ugnsstek grönsakerna i 10 minuter. Rör om grönsakerna. Lägg på köttet och överst ostskivor.
Stek i ugnen ytterligare ca 15 minuter beroende på hur genomstekt man vill ha köttet.
Servera med potatisklyftor eller pressad potatis.


2005-08-27

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept