VARMRÄTTER



Svampfylld lövbiff

 
4 portioner

200 g blandsvamp (t.ex. trattkantareller, soppar, blodriska, djupfryst eller torkad, eller 1 burk á 220 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl crème fraiche
1/2 dl hackad persilja
4 lövbiffar (á 125 g)

Låt djupfryst svamp tina eller blötlägg torkad svamp. Låt burksvamp rinna av. Hacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen och de båda löksorterna i hälften av matfettet i en stekpanna tills all vätska kokat in. Krydda med hälften av saltet och pepparn.
Låt fräset svalna och blanda i crème fraiche och persilja.
Fördela svampröran på ena halvan av lövbiffsskivorna. Vik ihop och fäst eventuellt med trästickor.
Hetta upp resten av matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs köttet i och får steka på medelstark värme ca 2 min per sida.
Servera köttet nystekt med klyftpotatis och en blandad sallad.




12 januari 2005

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept