VARMRÄTTER



Biffsallad

Portioner: 6
 
Ingredienser
500 g stekt rostbiff eller kokt färsk nötbringa
14 kokta skalade och skivade potatisar
4 tomater
3 dl hackade rödbetor
3 hackade ättiksgurkor
2 finhackade gula lökar
2 strimlade paprikor
7½ cl kapris
1 salladshuvud eller strimlad isbergssallat

Sås:
2 msk vinäger
1 dl olja
1½ tsk ljus fransk senap
salt eller örtsalt
nymalen vitpeppar
1 knippe finklippt gräslök
Gör så här
Gör såsen. Blanda pepparrot, senap och vinäger. Rör ner oljan. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräslöken.
Skär köttet i tunna skivor, tärningar eller grova strimlor.
Täck ett stort fat med salladsblad eller strimlad isbergssallad. Lägg köttet i mitten på fatet och arrangera tillbehören i dekorativa grupper, var sort för sig, runt köttet. Häll över såsen och låt fatet stå kallt, täckt med folie, till serveringen.
 




söndag, 09 juli 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept