VARMRÄTTER



Marockansk Tagine

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
600 g benfritt nötkött; bog, rostbiff eller ytterlår
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
olja
½ dl hackad färsk koriander
½ dl hackad persilja
1 msk riven färsk ingefära
0,5 g saffran
1 krm cayennepeppar
½ tsk spiskummin
1 burk krossade tomater
salt, peppar

1 påse kärnfria katrinplommon eller gröna oliver
1 msk sesamfrön


 
Gör så här
Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka löken grovt. Bryn lök och kött i olja i en stor järngryta. Tillsätt det hackade kryddgröna och de övriga kryddorna och låt de fräsa med också.
Tillsätt en burk krossade tomater. Salta och peppra.
Låt grytan sjuda under lock 45 minuter. När några minuter återstår av tillagningstiden tillsätts katrinplommon.
Bryn sesamfröna i en stekpanna i lite socker och olja.
Strö över de rostade sesamfröna och servera med couscous och ev. bröd.
 




söndag, 10 september 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept