VARMRÄTTER



Fjällgryta med grönsaksris

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
0,6 kg nötbiff eller älgbiff
1,5 gul lök i klyftor
8 st. champinjoner, i klyftor
2 dl kalvfond
3 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
2 msk Fjällbrynt Gammaldags Messmör
1 st. pressad vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk svartvinbärsgelé, annan gelé går också bra
0,5 tsk paprikapulver maizena, ljus redning

Grönsaksris:
4 port ris
2 dl finhackad paprika i olika färger
1 msk hackad färsk persilja
salt
peppar
smör
 
Gör så här
Tillaga riset enligt förpackningsanvisningen. Bryn kött, champinjoner, vitlök, paprikapulver och lök i en het smörad stekpanna. Tillsätt tomatpuré och bryn i ytterligare någon minut. Tillsätt kalvbuljong och vispgrädde och låt sjuda i 10-12 minuter tills köttet är mört. Red av med Maizena till simmig konsistens. Smaksätt med senap, messmör, gelé, salt och peppar. När riset är klart, fräs paprikan mjuk i lite smör och vänd ner riset och persiljan i paprikafräset.




söndag, 15 april 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept