VARMRÄTTER



Rödbetsbulgur med fylld lövbiff

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser


Rödbetsbulgur:
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
3-4 inlagda rödbetor (ca 3 dl tärnade)
1 dl hackad ättiks- eller smörgåsgurka
1/2 gul lök
1/2 tsk salt

Fylld lövbiff:
4-8 lövbiffar (ca 600 g)
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
ca 50 g pepparrotsost
smör till stekning

Tillbehör:
Kapris i salt
Turkisk eller grekisk yoghurt
 

Gör så här
Bulguren kan bytas ut mot couscous, men då behövs bara 3 dl vatten och couscousgrynen behöver inte kokas utan bara svälla i kokhett vatten. Här får grynen lite ovanligt sällskap av rödbetor och gurka.

1. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i bulguren. Koka 10-12 min under lock tills vätskan kokat in.
2. Hacka rödbetor, gurka och lök. Blanda med bulguren, smaka av med salt och lite peppar.
3. Salta och peppra köttet. Lägg en klick pepparrotsost på en halvan och vik biffen dubbel. Platta till lite.
4. Stek i smör 1-2 min på varje sida. Servera med rödbetsbulgur, sköljd kapris och yoghurt.

 

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept