VARMRÄTTER



Flamländsk biff

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
8 små biffar (ca 500 g)
5 stora gula lökar
3 msk smör
salt
vitpeppar
2 flaskor öl
ev. 1 buljongtärning
2½ dl rivet dagsgammalt vitt bröd
smör
Gör så här
Bulta ut biffarna med handen. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn biffarna hastigt på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Vispa ur pannan med lite hett vatten och spara skyn.
Skär lökarna i tunna skivor och stek dem långsamt i smör på svag värme tills de blir mjuka och guldfärgade. Späd gärna med lite vatten som får koka in.
Varva de stekta biffarna och löken i en liten gryta. Det översta lagret skall vara lök. Häll över ölet och skyn och koka upp. Låt biffarna puttra under lock tills de känns möra.
Tag upp biffarna och lägg dem lite på varandra i en smord eldfast form. Koka ihop löksåsen och smaka av den. Häll såsen över biffarna.
Strö över rikligt med vitt bröd, lägg på några smörklickar och gratinera i ugnen tills rätten är genomhettad och frasig på ytan.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept