VARMRÄTTER



Biffstek med broccolisallad och rosépepparsås

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
4 skivor ryggbiff
2 msk matolja
salt
peppar
2 stjälkar broccoli
2 rödlökar
1 msk balsamvinäger
1 msk fransk senap
0,5 dl mjölk
5 msk olivolja
2 dl rött vin
0,5 dl vispgrädde
1 msk soja
50 g smör
2 tsk rosépeppar
0,8 kg potatisar

 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Blanda med några droppar matolja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
2. Rör ihop senap, balsamvinäger, olivolja, salt och svartpeppar till en dressing.
3. Skär broccolin i buketter och koka dem ca 1 minut i lättsaltat vatten, spola kallt.
4. Skala och hacka rödlök och lägg hälften av den tillsammans med broccolin i en bunke. Häll dressingen över och ställ kallt.
5. Koka ner rödvinet tillsammans med resten av den hackade löken till en tredjedel återstår. Tillsätt grädden och mjölken och koka till såsen börjar bli lite krämig. Sänk värmen och vispa i smöret klickvis. Sila över såsen i en annan kastrull. Tillsätt lättkrossad rosépeppar och lite salt, koka upp.
6. Pensla köttskivorna med lite matolja, salta och peppra. Grilla dem i grillpanna (eller stek i vanlig stekpanna) ca 3 minuter på varje sida för medium.
7. Servera biffen med broccolisalladen, rosépepparsåsen och klyftpotatis.
 

söndag 13 januari 2008


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept