VARMRÄTTER



Boeuf á la bourguignonne

 

 

Portioner: 8
 
Ingredienser
2 kg högrev utan ben
3 msk smör
2 stora morötter
1 liten bit rotselleri
4 gula lökar
2 purjolökar
2 lagerblad
1 kvist timjan
3 vitlöksklyftor
½ dl tomatpuré
6 dl rödvin
1 msk salt
½ tsk peppar
5 skivor rökt sidfläsk
250 g färska champinjoner
Gör så här
1. Skär köttet i tärningar och bryn det i omgångar. Flytta över i en stekgryta.
2. Lägg i morötter i grova slantar, rotselleri i små bitar, lök i klyftor, purjo i grova strimlor, vitlöksklyftor i halvor, lagerblad, timjan, tomatpuré;. Häll på; rödvinet. Tillsätt salt och peppar. Låt småputtra tills köttet är mört i cirka 1 1/2 timme. Späd med buljong om grytan kokar torr.
3. Halvera champinjonerna. Koka svampen torr och fräs den lätt. Fräs fläsket i strimlor. Låt det frästa koka med när grytan värms upp.
4. Servera med kokt potatis eller ris.
 

söndag 03 februari 2008


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept