VARMRÄTTER



Afrikansk gryta

 

 

 

 

 

8-10 port

 

Ingredienser

ˇ  1 1/2 kg nötkött, t ex rostbiff

ˇ  2 msk olja

ˇ  3, ca 400 g, gula lökar i klyftor,

ˇ  3 pressade vitlöksklyftor

ˇ  2 finhackade pepparfrukter

ˇ  1 msk färsk finhackad ingefära

ˇ  1 msk curry

ˇ  2 1/2 tsk salt

ˇ  2 burkar, ā 400 g, hela tomater

ˇ  1 burk, ā 400 g, kokosmjölk

 

ˇ  Couscous:

ˇ  500 g couscousgryn

ˇ  2 msk smör eller olja

ˇ  1 msk honung

ˇ  1 msk gurkmeja

ˇ  1-2 tsk salt

 

ˇ  Tillbehör:

ˇ  lättrostade, saltade cashewnötter

ˇ  russin, gärna ljusa sultan

ˇ  isbergssallad

ˇ  grön paprika i tärningar

 

Så här gör du
Skär köttet i grytbitar, cirka 3 cm. Stek i oljan tills köttet fått fin färg runt om och låt lökklyftorna steka med några minuter. Tillsätt kryddor och tomater och låt grytan koka tills köttet är mört, cirka 40 minuter. Så långt kan grytan med fördel lagas dagen före. Tillsätt kokosmjölken före servering och hetta upp. Servera med couscous, grönsaker och nötter.
Couscous: Tillaga grynen enligt anvisningar på förpackningen. Rör ner smör i couscousen och smaka av med honung och kryddor.

 

 

 

måndag 14 april 2008


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept