VARMRÄTTER



 

Biff på strimmelbädd

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
4 utskurna biffar (ā 125 g)
1 krm av vardera grovmald svartpeppar , citronpeppar, krossad rosépeppar och grönpeppar
1 tsk medelhavssalt
2 msk smör eller margarin

Strimmelbädd:
2 morötter
1 knippa salladslök
1 röd paprika
1 msk olja
1 dl köttbuljong fond eller tärning vatten

Topping:
1 avokado
1 msk pressad saft av lime
1/2 tsk salt
1 krm peppar

 
Gör så här
Skär ett par snitt i kanterna på biffarna. Klappa in de olika pepparsorterna i köttet och lått ligga i rumstemperatur ca 15 min.
Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Skölj och strimla salladslöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Fräs grönsakerna i oljan i en traktörpanna. Strö över saltet och häll över buljongen. Låt puttra ca 5 min under lock.
Salta biffarna och stek dem i matfettet i en stekpanna ca 2 min per sida. Lägg biffarna på strimmelbädden.
Skala, kärna ur och mosa avokadon med limesaft, salt och peppar med en gaffel eller med mixerstav. Klicka avokadoröran på köttet.
Servera köttet direkt ur pannan med bakad potatis.
 

söndag 10 augusti 2008


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept