VARMRÄTTER



 

Fransk potatissallad med rostbiff

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
700 g potatis
3 schalottenlökar
1 msk vinäger
2 tsk fransk senap
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk olja
1 msk vatten
0,5 dl hackad dill
2 msk kapris
 
Gör så här
Skrapa eller skala potatisen. Koka den i lättsaltat vatten. Skala och skiva schalottenlökar.
Rör samman vinäger, fransk senap, salt, svartpeppar, socker, olja och vatten till en sås.
Skiva den varma potatisen och lägg i skål varvad med lök och dill. Häll över salladssåsen. Skaka skålen lite så att såsen når all potatis. Ställ salladen att ta smak i ca 30 minuter i kyl. Strö över kapris.
Servera till kall, skivad rostbiff.
 

tisdag 14 oktober 2008


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept