VARMRÄTTER


Tagine

 

 

Portioner: 4


600 g Lämpligt kött är skivor av lamm, bog eller rygg, väljer man nötkött lämpar sig fransyska, bog, rostbiff eller ytterlår.
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
olja
dl hackad färsk koriander
dl hackad persilja
1 msk riven färsk ingefära
0,5 g saffran
1 krm cayennepeppar
tsk spiskummin
1 burk krossade tomater
salt, peppar

1 påse kärnfria katrinplommon eller gröna oliver
1 msk sesamfrön



 Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka löken grovt. Bryn lök och kött i olja i en stor järngryta. Tillsätt det hackade kryddgröna och de övriga kryddorna och låt de fräsa med också.
 Tillsätt en burk krossade tomater. Salta och peppra.
 Låt grytan sjuda under lock 45 minuter. När några minuter återstår av tillagningstiden tillsätts katrinplommon.
 Bryn sesamfröna i en stekpanna i lite socker och olja.
 Strö över de rostade sesamfröna och servera med couscous och ev. bröd.

2002-05-30

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept