VARMRÄTTER



 

Gorgonzolagratinerade lammkotletter

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
12 st. lammkotletter
1 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
vitlökssalt
2 msk smör
1 finhackad gul lök
gorgonzolaost

Tillbehör:
råstekt potatis, haricots verts och stekta tomater
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Gnid in kotletterna med vitlökssalt. Bryn smöret i ens stekpanna och stek kotletterna 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Lägg upp kotletterna på ett ugnssäkert fat. Vispa ur pannan med lite vatten eller buljong och häll skyn över kotletterna. Lägg en rågad tsk finhackad lök på varje kotlett och ovanpå löken en skiva gorgonzola eller annan grönmögelost.
Ställ in fatet i ugnen och gratinera ca 10 minuter tills osten smält och löken mjuknat.

 

söndag 25 januari 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept