VARMRÄTTER



 

Per-Eriks renskavsgryta

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1 paket renskav, 240
ca 1,5 msk Milda flytande margarin
1 gul lök
1 äpple
ca 10 st. krossade enbär
1 burk kantareller
ca 10 st. katrinplommon
2,5 dl Milda Mini Mat 7%
1,5 tsk salt
1 nypa svartpeppar
1 tsk kinesisk soja

 
Gör så här
1. Skär det nätt och jämnt tinade renskavet i bitar och bryn det i Milda flytande margarin i en stekpanna.
2. Skala och hacka löken. Skala och riv äpplet grovt på ett rivjärn. Blanda ner lök och äpple i stekpannan och låt det fräsa med i några minuter.
3. Tillsätt krossade enbär. Låt svampen rinna av ordentligt innan den läggs i pannan. Blanda också ner katrinplommonen, skurna i små bitar.
4. Häll på Milda Mini Mat, salt och svartpeppar. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter. Smaka ev. av med lite mer salt och peppar. Rör ner sojan och strö över klippt persilja.
5. Servera råris eller kokt potatis till.


 
 

söndag 15 februari 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept