VARMRÄTTER



 

Citron- och rosmarinlamm

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
4 vitlöksklyftor
1 citron
2 msk hackad färsk eller torkad rosmarin
600 g lammrostbiff
salt och svartpeppar
1 dl olivolja
1/2 dl hackad persilja
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 125°C.
2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Riv av det yttersta av skalet på citronen och blanda raspet med hackad vitlök och rosmarin. Skiva den raspade citronen.
3. Bryn lammrostbiffen i 2 msk av olivoljan, krydda med salt och peppar. Rulla de brynta rostbiffarna i hälften av vitlök/citron/rosmarinblandningen. Lägg köttet i en ugnssäker form och fördela citronskivorna på köttet. Häll en 1/2 dl vatten i botten av formen och sätt formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 60°C. (då är köttet rosa, välstekt är 65-70°C.)
4. Blanda resten av vitlök/citron/rosmarinblandningen med resterande olivolja och persilja, smaksätt med salt och peppar.
5. Skiva rostbiffen i tunna skivor.

söndag 12 april 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept