VARMRÄTTER



 

Het chiligryta

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
500 g grytbitar av nöt
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 flaska öl, 33 cl
1 burk hela tomater
1/2 dl vinäger
2 krm cayennepeppar
1 tsk oregano
1/2 tsk kanel
1/2 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
svartpeppar

Avocadosås:
2 avocados
1/2 dl vinäger
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 dl gräddfil
2 msk olivolja
chilipulver, cayennepeppar eller tabasco efter smak

Dessutom till serveringen
riven vällagrad ost,
t ex cheddar
hackad rå lök
lime- eller citronklyftor

 

Gör så här
Grytan blir ännu bättre av att lagas redan dagen innan för att bara värmas vid serveringen.
Skär eventuellt till grytbitarna, de ska vara i
3-centimeterskuber. Hacka lök och vitlök. Låt en stekgryta bli riktigt het. Häll i olivoljan. Bryn grytbitarna runt om på hög värme. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med några minuter, nu på medelgod värme. Blanda i öl, tomater, vinäger och kryddor. Dela tomaterna lite med en träsked. Låt grytan puttra på svag värme i 40-50 minuter, de första 20 minuterna
med lock. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Gör avocadosåsen genom att köra urgröpt avokadokött tillsammans med övriga ingredienser i matberedare. Röran ska bli ganska slät.
Servera chilin med riven ost, hackad lök, lime- eller
citronklyftor och avocadosåsen. Knaprig klyftpotatis eller vitt bröd är gott till.
 

torsdag 29 oktober 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept