VARMRÄTTER



 

Nötrulader

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
8 skivor nötkött, tunna av innanlår eller fransyska (500-600 g)
½ tsk salt
1 krm svartpeppar eller vitpeppar

Fyllningar:
4 skivor bacon eller 8 ansjovisfiléer + 1 liten finhackad lök

Stekning:
2 msk margarin eller smör
2-3 dl buljong, av tärning

Sås:
3 dl sky + vatten
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
salt
peppar
soja, äkta
 
Gör så här
Lägg köttskivorna bredvid varandra. Salta och krydda dem på ena sidan. Lägg på en av fyllningarna, baconskivorna delade. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare.
Låt fettet bli ljusbrunt i en stekgryta eller stekpanna. Bryn ruladerna runtom. Späd med lite buljong i taget och efterstek under lock på svag värme 45-50 min. Tag upp ruladerna och tag bort tandpetarna. Mät upp skyn. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i skyn. Koka såsen 3-5 min. Smaka av. Lägg ruladerna i såsen.

 
 

 

lördag 31 oktober 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept