VARMRÄTTER



 

Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
2 pkt renskav (eller viltskav) ā 240 g
800 g mandelpotatis
1 msk rapsolja
1 liten purjolök
1-2 burkar kantareller ā 200 g
1 msk margarin eller smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
3 msk messmör
1-2 msk viltfond
salt och peppar
1/2 dl skuren persilja
lingonsylt
 
Gör så här
1. Låt renskaven tina lite. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skölj potatisen och skär den i halvor om den är stor. Lägg den i en ugnssäker form och blanda den med olja, salt och peppar. Sätt formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk.
3. Skölj och skiva purjolöken. Låt kantarellerna rinna av.
4. Fräs purjolök och kantareller i hälften av matfettet. Ta upp på en tallrik. Bryn renskaven i resten av matfettet. Blanda ner purjolök och svamp.
5. Rör ner grädde, vatten, messmör och fond, låt koka ca 5 minuter. Smaka ev. av med salt och peppar. Rör ner persiljan.
6. Servera renskavspannan med rostad potatis och lingonsylt.

 
 

 

söndag 03 januari 2010


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept