VARMRÄTTER


19 mars 2000

Paj med äpplen och skinka

4 pers.

100 g margarin eller smör
2 dl vetemjöl
1dl grahamsmjöl
ca 2,5 msk vatten

 

Fyllning:
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
ca 2,5 äpple
1 msk olja
1 röd paprika
150 g rökt skinka
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
 Hacka samman matfett och mjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i ca 30 minuter.
 Tryck eller kavla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda pajskalet i 225 grader, ca 15 minuter.
 Skala och grovriv äpplena. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs löken (purjo- plus vitlöken) och äpplena tillsammans med olja i en stekpanna. Skölj, kärna ur och strimla paprikan plus skinkan. Låt paprikan och skinkan fräs tillsammans med löken och äpplena i ett par minuter. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet, strö över osten och grädda i ca 15 minuter.
 Servera pajen med sallad gjord på olika salladssorter och gurka.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

"Samhället kan uppdelas i två stora grupper av människor: de som har mer middag än aptit och de som har mer aptit än middag."

(Chamfort)