Jättepirog

VARMRÄTTER


14 feb. 1998

Jättepirog

7 pers.

Deg:

 SKALA OCH HACKA LÖKEN. FRÄS FÄRSEN I EN STOR GRYTA UNDER OMRÖRNING. TILLSÄTT LÖK, TOMATKROSS, TOMATPURE, KRYDDOR OCH SALT. KOKA PÅ SVAG VÄRME UNDER LOCK CA 10 MINUTER.
 SMÄLT SMÖRET TILL DEGEN. TILLSÄTT DÄREFTER VATTNET OCH LÅT BLANDNINGEN BLI FINGERVARM. HÄLL ÖVER I EN BUNKE OCH TILLSÄTT SMULAD JÄST OCH LÄTT VISPADE ÄGG OCH RÖR OM TILLS JÄSTEN LÖST UPP SIG. RÖR NER DET MESTA AV MJÖLET OCH ARBETA TILL EN SMIDIG DEG.
 LÅT JÄSA ÖVERTÄCKT TILL DUBBEL STORLEK CA 30 MINUTER.
 TA UPP DEGEN PÅ ETT MJÖLAT BAKBORD OCH ARBETA DEN SMIDIG. LÄGG UT ETT BAKPLÅTSPAPPER I EN LÅNG PANNA. OCH KAVLA UT DEGEN SÅ DEN BLIR STÖRRE ÄN LÅNGPANNAN. LÄGG DEGEN I LÅNGPANNAN. LÄGG FYLLNINGEN PÅ HALVA DEGEN OCH VIK ÖVER DEN ANDRA HALVAN OCH TRYCK TILL KANTERNA ORDENTLIGT SÅ DOM BLIR TÄTA. LÅT PIROGEN JÄSA ÖVERTÄCKT I CA 30 MINUTER. PENSLA DEN JÄSTA PIROGEN MED VISPAT ÄGG OCH STRÖ ÖVER RIVEN OST GRÄDDA I 200 GRADER VARM UGN I CA 20 MINUTER TILL DEN HAR FÅTT FÄRG.
Hämtad från