VARMRÄTTER


Paj med äpple och bacon

 

Portioner: 4

Pajdeg:
100 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 tsk kallt vatten


Fyllning:
200 g bacon
2 gula lökar
2 äpplen
3 ägg
5 dl mjölk
salt, peppar
100 g riven ost

 Arbeta ihop pajdegen. Slå in i plastfilm och låt vila i kylen en timme. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Klä en pajform ca 22 cm i diameter. Nagga bottnen. Låt stå kallt 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajformen 10 minuter. Låt svalna.
 Tärna baconen. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna äpplena. Fräs bacon och lök ett par minuter till s de fått lite färg. Tillsätt äpplena och fräs allt ett par minuter till. Fördela i pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk. Häll i formen. Krydda och strö på osten. Grädda 40 minuter tills pajen fått fin färg och stelnat.

 

2003-06-24


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept