PAJ



Festpizza med oliver

 

 

4 pers
 
Ingredienser


Deg:
25 g jäst
1 1/2 dl vatten
2 msk matolja
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
Matfett till plåten

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 finhackad gul lök
2 krossade vitlöksklyftor
Salt och örtpeppar

Garnering:
2 smala, starka korvar
100 g skinka i bitar
2 ananasringar i bitar
Svarta och gröna oliver
2 tsk oregano
1/2 påse pizzaost
 

Gör så här
Smula sönder jästen i en degbunke. Slå på ljummet vatten c:a 37 grader och rör tills jästen smälter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 30 min.
Låt de krossade tomaterna rinna av i en sil. Blanda samman med de övriga ingredienserna.
Sätt ugnen på 250 grader.
Kavla ut degen till en tunn platta och lägg den i en smord fyrkantig liten långpanna eller på plåt och vik upp kanterna lite. Bre över tomatsåsen. Skär korvarna i små bitar och lägg dem med övriga ingredienser över tomatsåsen. Strö över den rivna osten.
Grädda pizzan i ugnen i 12-15 min.
 

01 maj 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept