VARMRÄTTER


Broccoli- och tomatpaj

 

 

 

4 port

Deg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
2 msk färsk eller fryst kryddgrönt

Fyllning:
200 g färsk eller fryst broccoli
100 g fläsk
1 msk smör eller margarin
3 tomater
3 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost
3 ägg
1 tsk salt
kryddmått svartpeppar

Ugn:
225 grader


 Blanda mjöl och matfett, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och kryddörter, kör tills degen bildat en boll. Låt degen vila svalt i ca 20 minuter.
 Tryck ut degen i en smord pajform med diametern ca 24 cm. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i nedre delen av ugnen.
 Dela broccolin i små bitar. Förväll snabbt ca 2 minuter i kokande vatten.
 Tärna fläsket och fräs upp det i matfettet. Låt rinna av på lite papper.
 Skiva eller klyfta tomaterna.
 Blanda mjölk, ost, ägg och kryddor.
 Fördela broccoli, fläsk och tomater i det förgräddade pajskalet.
 Häll över äggstanningen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

 

2003-08-08


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept