VARMRÄTTER


Tomat- och mozzarellaflan med kebabkryddad lövbiff

 

 

 

4 pers.


1 kavlad smördeg, rund
ett par skivor lövbiff
250 g mozzarellaost
6 kvisttomater
1/2 tsk timjan
kebabkrydda
salt och peppar
20 svarta oliver med kärna
Färska basilikablad


 Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen med smörpapper och lägg på bakplåt.
 Skär med lätt hand en 2 cm bred kant runt degen utan att skära helt igenom. Pricka degen tätt med gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 min.
 Öka värmen till 225 grader.
 Skär lövbiffen i strimlor och stek den hastigt och krydda med kebabkrydda
 Skär osten och tomaterna i skivor. Varva skivorna och lövbiffen i ring på pajbotten. Krydda med timjan, salt och peppar. Kärna ur oliverna och hacka dem grovt. Strö hacket över pajen. Grädda pajen tills osten har smält, 10-12 min.
 Strö över hackad färsk basilika och servera genast.

 

2003-08-17


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept