PAJ


Kall lax- och räkpaj

 

 

Portioner: 8-10


Pajskal:
200 g kavring
50 g smör

Dekoration:
100 g löjrom
citroner i skivor
dillvippor

Fyllning:
150 g kallrökt lax, finstrimlad
200 g räkor, skalade och hackade
2 ägg, hårdkokta och hackade
2 avocados i små bitar
1 liten rödlök, finhackad
1 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1 tsk citronsaft, pressad
salt
peppar


 Skär kavringen i mindre bitar och fördela brödet till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en pajform, 26-28 cm i diameter. Ställ formen kallt.
 Blanda lax, räkor, ägg, avokado och lök med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med citron, salt och peppar.
 Bred ut fyllningen i pajskalet. Pajen kan gärna stå och mogna några timmar i kylskåpet.
 Dekorera med löjrom, citronskivor och dill. Pajen passar att serveras kall på buffébordet

 

2004-04-11

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept