PAJ



Cottage Pie

 
 

Portioner: 4

Ingredienser
Potatismos:
1,5 kg potatis
1,5-2 dl mjölk
1 ägg
1 msk smör
1,5 dl hackad persilja
2 dl hackade svarta oliver
3 rivna vitlöksklyftor
salt, peppar och socker

Färs:
500 g blandfärs
3 morötter
2 gula lökar
0,5 msk timjan
3 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
salt, peppar och socker

Gratinering:
400 g getost


 
Gör så här
Moset:
Skala och koka potatisen. Häll av kokvattnet. Häll i mjölken och vispa med elvisp. Tillsätt ägget och smöret. Fortsätt vispa. Blanda i persiljan, oliverna och den rivna vitlöken. Smaksätt med salt, peppar och en nypa
socker. Ställ åt sidan.

Färsen:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala morötterna och löken. Skär morötterna i slantar och finhacka löken.
Bryn morötterna och löken med köttfärs och timjan. Häll på de krossade tomaterna och tomatpurén. Koka till en köttfärs. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker.
Lägg köttfärsen i botten på en form, lägg på moset och toppa med getosten.
Sätt in i ugnen i 20-25 minuter. Sätt ugnen på grill de sista 10 minuterna så att du får en gyllenbrun färg.


02 mars 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept