VARMRÄTTER


14 maj 2000

Spaghetti á la carbonara

 

 

4 pers.

½ knippa salladslök
100 g bacon
1 röd chili
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
½ köttbuljongtärning
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
riven permesanost
sallad
tomater

 

  Koka spagettin enligt förpackningens anvisningar.
  Skölj och strimla salladslöken. Skär eller klipp bacon i små bitar eller använd färdigtärnad bacon. Fräs det i sitt eget fett i en panna. Tillsätt löken och urkärnad, fint hackad chilifrukt. Krydda med salt och paprikapulver.
 Smula över köttbuljongtärning och häll på vatten och crème fraiche.
 Koka såsen några minuter. Rör ner den väl avrunna spagettin.
 Servera med riven parmesanost och blandad sallad.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

 

Recept från

Kokbok

"Jag sade inte att det skulle vara lätt, jag sade bara att det skulle vara värt det."