VARMRÄTTER


20 juni 2000

Krämig lax- och tomatsås till pasta

 

 

4 pers.


ca 200 g kallrökt lax
4 tomater
4 schalottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
1 msk margarin
1 msk Bongs hummerfond
2 dl crème fraiche
salt, peppar, dill

 

 Skär laxen i strimlor, tomaterna i små tärningar och hacka löken och vitlöken fint. Fräs lök och vitlök i margarinet.
 Lägg i tomaterna och låt koka några min. så att röran tjocknar.
 Rör ner lax, fond och crème fraiche och koka upp. Smaka av med salt och peppar och strö över lite hackad dill.
 Blanda såsen med nykokt pasta.
 Servera med grönsallad och baguetter.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

 

Recept från

Kokbok

"Lef, så, länge du lefver, och dö, en, dag dess förr".