VARMRÄTTER

Den glömmer lätt, som finner något bättre.

5 november 2000

Quorn gremolata med tomatpasta

 

4 personer

 

300 g tinade Quorn Bitar
2 msk balsamvinäger
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 burk krossade tomater med basilika och oregano, 400 g
1 msk tomatpuré
2 1/2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 lagerblad
1 tsk oregano
1 tsk socker
salt
peppar
ca 300 g okokt pasta

 

Gremolata:
2 hackade vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
rivet skal av 1 citron

 

1. Lägg Quorn Bitar i en skål och häll balsamvinägern över. Låt dra ca 30 min.
2. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja utan att den tar färg. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, vatten, buljong, kryddor och socker. Låt koka ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
4. Bryn Quorn Bitar i olivolja. Salta och peppra.
5. Blanda ingredienserna till gremolatan.
6. Blanda pastan med tomatsåsen. Fördela bitarna över. Strö över gremolatan.

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från