VARMRÄTTER

Fort och väl följs inte åt.


12 november 2000

Krämig spenat- och räkpasta

4 pers.

2 vitlöksklyftor eller 1 liten rödlök
1½ msk olivolja
½ kuvert saffran
250 g tinad, avrunnen och hackad bladspenat
knappt 1 dl vitt matlagningsvin
3 dl creme fraiche eller matlagningsgrädde
salt, svartpeppar
4 port tagliatelle, 500 g
300 g skalade räkor
100 g riven västerbottenost

 

 Finhacka löken och fräs i olivoljan tillsammans med saffran.
 Tillsätt bladspenat, vin och creme fraiche och låt det puttra ett par minuter.
 Smaka av med salt och peppar.
 Koka tagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen.
 Vänd ner räkorna och osten i spenaten och låt det bli varmt.
 Servera pastan med en bit bröd och en klyfta citron.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Kokbok