VARMRÄTTER

"Egna skorpor är bättre än andras piroger." (Ryssland)


11 februari 2001

Andreas goda pasta

2 pers.

250 gram Penne eller spiralmakaroner
10 cm av det gröna på purjolöken
1/2 röd lök
2 ägg
ca. 1 dl ost (gärna lagrad Grevé)
60 g röd stenbitsrom
1/2 dl olja
1 cl vitvinsvinäger
2 msk Dijonsenap
salt
svartpeppar
gräslök

 Koka pastan och äggen.
 Hacka lök, purjolök, ägg och rör ner det i pastan.
 Riv osten på fina sidan av rivjärnet. Lägg i osten och rör om. Tillsätt stenbitsromen.
 Blanda olja, vinäger, senap, hackad gräslök, salt och svartpeppar. Häll det över pastan och rör om.
 Värm allt på svag värme (akta så det inte bränner fast i kastrullen!!) tills det är genomvarmt.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Kokbok