VARMRÄTTER

"Drick som gäst och ät som hemma." (Island)


22 februari 2001

Pasta "penne" med färsk svamp

 

4 pers.

1 dl olivolja
1 hackad gul lök
1 klyfta vitlök
1 liten bit pepparfrukt
300-400 g svamp
salt
1 knippe persilja
1 burk avrunna tomater
1 dl vitt vin

Till servering:
250 g kokt pasta
riven parmesanost

 Pasta "penne" med färsk svamp
 Det finns ju så många roliga former på pasta även här hemma, att man gott kan växla pastasort. Omväxling förnöjer, heter det, och de här lite kraftigare "spiralerna" ger önskat bra tuggmotstånd. Den svamp som hör till receptet kan varieras från ostronskivling till blandade skogssvampar.
- Hetta upp olivoljan med lök, peppar och vitlök i en gryta.
- När löken är lätt brynt lägger man i svampen, rensad och skuren i rätt stora bitar. Salta lätt och låt steka över friskvärme.
- Tillsätt tomater, vitt vin och klippt persilja.
- Låt puttra vidare under tiden pastan kokar (enligt anvisningen på paketet).
- Häll av vattnet och blanda ner pastan i svampsåsen. Rör om ordentligt och servera pastan med nyriven parmesanost..

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

 

 

Recept från

Kokbok