VARMRÄTTER

 

 


6 maj 2001

Pastasås med räkor och feta

4 pers.

2 lökar
2 burkar krossade tomater, 2x400 g
400 g frysta skalade räkor eller 1 kg oskalade
100 g fetaost
3 msk hackad persilja (1/2 paket fryst persilja)
2 msk olivolja
ris eller pasta
peppar
socker

 Starta ris- eller pastakoket.
 Skala lökarna och hacka dem.
 Hacka persiljan om du använder färsk.
 Tina och skala räkorna om du inte använder färdigskalade. Oskalat brukar vara godast.
 Hetta upp den hackade löken i oljan i en stor kastrull på låg värme.
 Stek tills den precis börjar bli lite brynt.
 Häll i tomaterna, en nypa socker och koka i 5 minuter.
 Lägg i räkorna och värm i högst någon minut.
 Peppra lite om du vill. Salt behövs nog inte. Fetan och räkorna sköter det jobbet.
 Smula över fetaosten och strö över persiljan. Servera med ris eller pasta.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Spix